3100X1330 199728 2020 Honda E2031x903

SPAUDOS PRANEŠIMAS

„HONDA E“ PAPILDĖ GAUSĖJANTĮ SAVO PASAULINIŲ APDOVANOJIMŲ SĄRAŠĄ: JIS TAPO PIRMUOJU JAPONŲ AUTOMOBILIU, LAIMĖJUSIU „VOKIETIJOS METŲ AUTOMOBILIO“ KONKURSĄ
  • „Honda e“ taip pat užėmė pirmąją vietą prestižinio Vokietijos konkurso kategorijoje „New Energy“.
  • Naujausia šio automobilio pergalė praturtina Europoje susiskintą apdovanojimų puokštę, kurioje puikuojasi „Red Dot“ apdovanojimas už dizainą ir „Autocar“ (JK) bei „News International“ (JK) įvertinimai.
  • „Honda“ kompaktiškas elektromobilis taip pat nominuotas apdovanojimui „Metų automobilis 2021“ Vengrijoje bei Danijoje.
  • Apdovanojimai patvirtina „Honda“ įsipareigojimą kurti pažangius, patrauklius ir bekompromisius produktus.

Kasmet vykstančiuose prestižiniuose „Vokietijos metų automobilio“ rinkimuose pirmasis „Honda“ akumuliatorinis elektromobilis Europoje – „Honda e“ – iškovojo „Vokietijos metų automobilio 2021“ titulą. Tai pirmasis japonų prekės ženklu pažymėtas automobilis, gavęs šį apdovanojimą. Jis taip pat tapo kategorijos „New Energy“ nugalėtoju. 

Šis naujausias laimėjimas papildo visą seriją kitų prestižinių „Honda e“ apdovanojimų, kuriuos jis pelnė nuo savo pasirodymo 2020 m. pavasarį. Tarp jų minėtinas ir garbingas „Red Dot“ apdovanojimas už dizainą. 

„Vokietijos metų automobilio“ rinkimuose sprendimus priima vertinimo komisija, sudaryta iš pagrindinių Vokietijos automobilių tema rašančių žurnalistų. Komisijos nariai išbando ir išanalizuoja naujausius automobilius, sureitinguodami juos pagal praktiškumą, važiavimo charakteristikas, svarbą rinkoje ir inovacijų lygį. Galiausiai iš penkių kategorijų – „Compact“, „Premium,“ „Luxury“, „New Energy“ ir „Performance“ – lyderių išrenkamas absoliutus nugalėtojas. 

„Mums didelė garbė, jog „Honda e“ tapo pirmuoju japonų automobiliu, pelniusiu „Vokietijos metų automobilio“ titulą. Mes neparastai tuo didžiuojamės, – teigė „Honda Motor Europe“ vykdomasis direktorius ir prezidentas Katsuhisa Okuda. – Nuo savo pasirodymo pradžios „Honda e“ susilaukė neįtikėtinai teigiamo pirkėjų ir žiniasklaidos atgarsio. „Honda e“ yra puikus pavyzdinis produktas, išsiskiriantis unikaliu dizainu, šiuolaikinėmis technologijomis ir išplėstomis pažangiomis prisijungimo galimybėmis, leidžiančiomis savininkams palaikyti nuolatinį ryšį su savo kasdieniu gyvenimu. Esame labai dėkingi už šį apdovanojimą.“
„Honda e“ pristato naujo tipo mobilumo idėją, kai automobilis atlieka pagrindinį vaidmenį kuriant „nenutrūkstamą ryšį“ tarp įvairių gyvenimo aspektų“, –  komentavo „Honda e“ pagrindinis projekto vadovas Tomofumi Ichinose.

„Honda e“ taip pat buvo kuriamas kaip nepamainomas miesto automobilis sprendžiant aplinkosaugos problemas, ypač miestuose. „Honda e“ buvo didelis kūrybinis iššūkis, tačiau mums buvo malonu įsivaizduoti gražią bei šviesią ateitį, kuri neatsiejama nuo „Honda e“. Komandos nariai ir aš labai džiaugiamės gavę šį apdovanojimą, nes jis reiškia šiame automobilyje įkūnytos vizijos pripažinimą.“

 

Prieš šį naujausią apdovanojimą „Honda e“ jau sulaukė neįtikėtinos sėkmės ir pripažinimo visoje Europoje. Jungtinėje Karalystėje „Honda e“ triumfavo „Autocar“ organizuojamo „Britain’s Best Car Awards 2020“ konkurso kategorijoje „Best Car Tech“ ir visai neseniai „News International Motor Awards 2020“ konkurse iškovojo „Metų miesto / mažo automobilio“ titulą. 

Vokietijoje „Honda e“ ne tik išrinktas metų automobiliu, bet ir laimėjo „Automotive Circle“ apdovanojimą „EuroCarBody 2020“. Pastarasis pelnytas praėjus vos keliems mėnesiams nuo gautų dviejų prestižinių „Red Dot“ apdovanojimų už išskirtinį dizainą, įskaitant aukščiausią „Best of the Best 2020“ apdovanojimą. Nuo tada „Honda e“ eksponuojamas pasaulinio garso „Red Dot“ dizaino muziejuje Esene, Vokietijoje.

Belgijoje „Honda“ mažas miesto elektromobilis buvo nominuotas „Autogid Magazine“ apdovanojimui „Electric Small“ kategorijoje. Be to, jis pretenduoja į „Vengrijos metų automobilio“ titulą. Praėjusiais metais „Vezess.hu“ jį paskelbė labiausiai įkvepiančiu nauju automobiliu. „Honda e“ puikiai pasirodė ir kitose šalyse: Ispanijoje jis buvo nominuotas „Axel Springer Motor Awards“ apdovanojimui mažų automobilių kategorijoje, o Italijoje pretenduoja į „Quattroruote“ žurnalo „Metų automobilio“ titulą. Danijoje „Honda e“ pateko į „Danijos metų automobilio 2021“ konkurso finalą. Estijoje jis taip pat tapo pretendentu į „Estijos metų automobilio 2021“ titulą. 

Šiais metais pristatytas „Honda e“ atlieka svarbų vaidmenį „Honda“ bendrovei siekiant iki 2022 m. elektrifikuoti visus savo pagrindinius modelius Europoje. „Honda e“, sukurtas nedarant išlygų jokioje srityje ir daug dėmesio skiriant funkcionalumui bei praktiškumui, nustato naujus šiuolaikinio automobilio dizaino bei pažangaus elektrinio mobilumo standartus. Jis išsiskiria organiška, stilinga ir modernia išvaizda, šiuolaikinėmis technologijomis ir išplėstomis pažangiomis prisijungimo galimybėmis, padedančiomis savininkams palaikyti nuolatinį ryšį su savo kasdieniu gyvenimu.